вторник, 28 августа 2012 г.

Суха Кам'яниця,Грженско, Дольський Млин,Ружовскій ВРХ в Чеській Швейцарії


Грженско (Hřensko)

Це найнижча точка у всій Чехії (близько 110 метрів над рівнем моря), так званий прикордонний перехід. Багато туристів приїжджають сюди, як правило, на автомобілях, але можна прийти по річці Лабі на поромі або невеликому човні з міста Дечин. Але в будь-якому з випадків, якщо ви збираєтеся приїхати до Чеської Швейцарію, то, без сумнівів, потрапите в цей маленьке затишне містечко.

Як і у всіх прикордонних місцях, тут досить добре розвинена торгівля, але при цьому вельми незвичайний головний предмет торгівлі. На тлі струмливого потоку прекрасною річки Кам'яниці і старовиною архітектури стоять в постійному очікуванні своїх майбутніх господарів найрізноманітніші тварини, казкові персонажі і гноми. В основному, ці скульптури призначені для прикраси веранд і садів приватних будинків, але туристи можуть на пам'ять придбати і невеликі статуетки тварин, гномиків або інших істот. У будь-якому випадку, посмотерть на таке велике скупчення скульптур ручної роботи буде дуже цікаво.


Дольський Млин (Dolský mlyn)

Це гармонійно вписалися в місцеву флору руїни середньовічної млини. За сторіччя цеглу споруди поросли рослинністю, а поруч знаходиться гірська порода виглядає немов продовження млини. Саме тут знімали дуже популярну чеську казку під назвою "Гордовита принцеса". Важко собі уявити, що це романтичне місце в лісі декілька століть підряд було центром усіх існуючих доріг, і цей млин у свою чергу займала монопольне становище.


Старовинний млин Дольський млин в Чеській Швейцарії
Поруч, пройшовши дві сотні метрів проти течії річки, ви можете споглядати такий же старовинний кам'яний місток, який є історичною реліквією.

Суха Кам'яниця 

Це вкрай незвичайне місце, що знаходиться в долині маленького струмка, який спадає в прекрасну долину Ельби, де вода буває тільки на початку весни і в кінці осені. Якщо ви відвідаєте це місце, коли тут буде вода, то побачите величезну кількість маленьких водоспадів, шумливих між величними скелями. Коли ж води немає - Суха Кам'яниця перетворюється на місце надзвичайної тиші, але варто при цьому піднятися ще зовсім небагато в гору, і можна дійти до Арнольтіцкіх стін і невеликого потоку, який вас і освіжить.

Ружовскій ВРХ (Růžovský vrch) 

Це прекрасної краси гора висотою в 619 метрів. Навіть Ганс Християн Андерсен, який був у цих місцях, називав цю гору - "Чеська Фудзіяма". У буковому лісі, який і покриває Ружовскій ВРХ, можна відшукати величезну кількість прекрасних оглядових точок. Тут немає ніякої типовою пам'ятки для туристів, але ми вам настійно рекомендуємо зробити сходження на цю чудову гору. Ви побачите воістину розкішну природу, частенько іменованої «національної резиденцією»

Комментариев нет:

Отправить комментарий