вторник, 28 августа 2012 г.

Оглядові вежі Чеської Швейцарії, Фалкенштейн, Мишача нора


Оглядові вежі 
Як кажуть місцеві жителі, якщо ви побуваєте на всіх цих вежах, то зможете побачити всі існуючі скелі Чеської Швейцарії.
1. Дечінскій сніжник є найвищим місцем в пісчаникових скелях чудової долини Ельби. Висота близько 723 метрів над рівнем моря. Тут же розташовані руїни середньовічного замку, на висоті 529 метрів над рівнем моря.
2. Едлова. Взимку саме тут функціонує бугельний підйомник і відкритий прекрасний гірськолижний спуск, на висоті близько 779 метрів над рівнем моря.
3. Оглядова вежа димнікі розташована на висоті 516 метрів над рівнем моря.
4. Вовча гора знаходиться на висоті близько 581 метрів над рівнем моря.
5. Танечніца. Щоб вийти на цю оглядову вежу необхідно попросити ключ у будинку, який стоїть поруч. Висота цієї оглядової вежі близько 597 метрів над рівнем моря.


Скелі Чеської Швейцарії в особливості відомі як чудовий світ скелелазів. Існує два дуже цікавих місця, де ви зможете себе спробувати у якості скелелаза без будь-якої небезпеки для свого здоров'я і життя.

Фалкенштейн 

Це місце, де знаходиться старовинний замок Фалкенштейн. Цей замок є одним з найпопулярніших в Чеській Швейцарії наскальних замків разом із замком Шаунштейн. Вся різниця в тому, що на Шаунштейне все вже зроблено спеціально для туристів, а тут, коли ви підніміться наверх, то зможете відчути себе справжнім підкорювачем гірських вершин.

Мишача нора

Тут близько прекрасною села На токань ви зможете вийти на стежку, яка веде через дуже Вузькі сходи в мишачу нору. По правді кажучи, нічого спільного з мишами це місце не має, тому той, хто боїться цих істот, тривожитися не варто. Мишача нора - це вузькі сходи, ведуча на вершину скелі (до речі, в народі її часто називають сходами Ангелів). Зовсім поруч існує і більш легкий прохід наверх, але хіба буде цікаво йти легким шляхом? Ще в 20-му столітті пролізти по мишачих норі приїжджало величезну кількість туристів.

Купання

Якщо ви стомилися ходити по горах і лісу, і вам хочеться при цьому освіжитися - то будь ласка! Існують два відмінних місця, де можна викупатися - Термальний басейн у Дечині і Олешскій ставок (Olessky rybnik).

Приїжджайте до Чеської Швейцарію, і пориньте в воістину красивий і унікальний світ неймовірної природи.


Комментариев нет:

Отправить комментарий