вторник, 28 августа 2012 г.

Національний парк Чеська Швейцарія - рай дикої пріроди


Чеська Швейцарія - це гірський регіон на півночі Чехії, який ще називають Чеським раєм. Ця область славиться своїми середньовічними оглядовими вежами, наскальними замками, селами зі старовинними будиночками в традиційному народному стилі, мальовничими ріками і скелями. Але, найголовніше, - саме тут ви зможете відкрити для себе приголомшливий і казковий світ чеської природи. У цій статті ми опишемо найвідоміші і популярні пам'ятки в Чеській Швейцарії для туристів.

Цей край нині є одним з кращих місць для любителів пішого та зеленого туризму. Національний парк Чеська Швейцарія запропонує вам величезну кількість туристичний трас, що ведуть через скелясті кручі, дрімучі ліси, мальовничі річки та водоспади. Сходи, вибиті прямо в скелях або зроблені з металу виведуть вас на захоплюючі види оглядові майданчики, відкривають безкрайні простори гір і лісів Чеського раю.

При всій первозданності природи Чеської Швейцарії, тут досить добре розвинена інфраструктура. Практично в кожному селі краю знайдеться пансіон або готель, затишні кафе та інформаційні центри. На лісових і гірських стежках не дадуть заблукати покажчики, а перила та сходи допоможуть при підйомі у висоту.


Серед найбільш відвідуваних визначних пам'яток Чеської Швейцарії можна виділити найбільший в Європі кам'яний міст природного походження "Правчіцка брана" і сплав по річці Кам'яниця, що включає маршрути по Тихої і Дикої соутесках. Познайомимося ж ближче з природними пам'ятками Чеської Швейцарії.

Соутескі (Soutěska) 

У самому надзвичайному по красі місці, на стрімкому і порослому густим лісом березі невеликої річечки Кам'яниці вас чекає приголомшливе пригода. У двох місцях (Тиха Соутеска і Дівока Соутеска) ця річечка перегороджена кількома греблями, між якими можна сплавитися з човнярем на гондолі і насолодитися навколишньою природою. Дівока Соутеска досить коротка за довжиною (близько 250 метрів), але при цьому більш романтична і спокійна. Ну а Тиха Соутеска мало не в два рази довше, і там вашій увазі відкривається дивовижної краси водоспад, що б'є прямо з скелі. Що цікаво, цей водоспад управляється, тобто, в звичайному стані це просто скеля над річкою. Коли ж мимо пропливає човен з туристами, доглядач відкриває заслінку і "включає" водоспад.

Між цими існуючими сплавами і вздовж усього протяжного каньйону, до поблизу лежачих населених пунктів можна потрапити, подорожуючи по розкішної дорозі, прокладеній в минулому сторіччі майстрами з Італії спеціально для туристів. Річка Кам'яниця досить маленька, але дуже чиста. Придивившись, ви зможете в ній побачити плаваючу форель.

Правчіцка брана (Pravčická brána) 

Це найбільша в Європі пісчаникових природна арка, яка вважається по праву головною визначною пам'яткою Чеської Швейцарії. Її висота становить 16 метрів, а ширина 26 метрів. Ви можете подивитися її на фотографіях і картинках, але повірте, тільки лише перебуваючи прямо під Правчіцкой браной, ви зможете відчути її надзвичайне велич, можна з упевненістю сказати, що враження від побаченого запам'ятаються вам надовго.

Правініцка брана, найзначніша пам'ятка Чеської Швейцарії
Зовсім поруч розташувався невеликий замок, який неначе вживлений в скелі - Соколине гніздо. У ньому розташовується маленький, але такий дивний ресторанчик з відтвореним інтер'єром минулих століть і справжніми стельовими майстерними розписами, а також фотовиставка, яка присвячена неповторною і унікальною красою природи в Чеській Швейцарії. Зі всієї прилеглої території цього чудового замку відкриваються прекрасні види на всі навколишні його скелі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий