пятница, 31 августа 2012 г.

Ліхтенштейн - острів середньовічної Європи


Це крихітне князівство (його населення близько 32 тисяч осіб), розташоване в долині Рейну, між Австрією та Швейцарією, навряд чи може похвалитися напливом туристів з країн СНД. Однак його невідомість на нашому туристичному ринку є великим плюсом, особливо для любителів місць, позбавлених масового скупчення відпочиваючих.

У жителів князівства, більшість з яких католики, в побуті використовується дещо видозмінена німецька мова, яка вже утворила окремий діалект. Ця маленька європейська країна відома своїми немаленькими, навіть за європейськими мірками, цінами. У Ліхтенштейну немає своєї валюти, тут в ходу швейцарські франки. Для в'їзду на територію князівства потрібна віза і, бажано, при собі мати зворотний квиток і страховку. Контролюється лише межа з Австрією, а в'їзд зі Швейцарії відкритий. Митні правила не обмежують ввіз і вивіз валюти, а от ввозити м'ясні продукти заборонено. Продовольчі товари з собою можна привезти лише з розрахунку на один день перебування.


Незважаючи на свої крихітні розміри, ландшафт Ліхтенштейну дуже різноманітний, тут розташовуються три різні області: родюча долина Рейну, Тирольські Альпи і північна низовина. Фактично скрізь збереглися первозданні лісові масиви, вся територія використовується дуже різноманітно.

Альпи перетворили Ліхтенштейн в популярний центр зимових видів відпочинку: лижного спорту, зимового трекінгу, а також альпінізму, крім того, тут тренуються любителі парапланеризму. Більшість об'єктів Ліхтенштейну, що викликають інтерес у туристів, знаходяться в столиці князівства, місті Вадуц. Серед архітектурних пам'яток столиці, які розташовані всього на двох вулицях, можна виділити замок князів 9 століття, ще більш давню капелу, Національний музей і Музей марок. Звідси також відкривається гарна панорама на сусіднє озеро і засніжені гори.

У туристичний маршрут зазвичай входять ще кілька гірських населених пунктів з альпійськими панорамами і середньовічною архітектурою. Серед них Трізенберг і сільце Малбюн, один з найпопулярніших курортів країни. Ще одне містечко, Фельдкірх, відоме своїм музичним фестивалем.

Нечисленні туристи, що побували в Ліхтенштейні, часто порівнюють цю країну з острівцем середньовічної Європи завдяки незайманою природою і середньовічної архітектури.




Комментариев нет:

Отправить комментарий