вторник, 28 августа 2012 г.

Оглядовий майданчик Бельведер,Шахти де в давні часи добували срібло,Гномова скеля, Гори Шаунштейн


Оглядовий майданчик Бельведер

Це чудова оглядова площадка, виконана під велику терасу. Здається, ніби вона висить над каньйоном річки Ельби. З неї відкривається надзвичайний вид, подібний зображенням на старовинних гравюрах. Спостерігаючи за могутніми, застиглими в століттях скелі, рухом хмар, що пропливають поруч з вами, вслухаючись у шум лісу, вас захопить якась гра уяви, яка змусить забути про час, в якому ви мешкаєте, і дасть відчути вічність.

Цю оглядовий майданчик для себе побудувала сім'я Каер Алдрінгенов, яка в свою чергу володіла величезною частиною Чеської Швейцарії. Прямо в скелі вирізаний їх власний герб.


Гори Шаунштейн (Šaunštejn)

Це казкової краси скелі, на яких багато століть тому стояв так званий «замок розбійників». Підійнятися на цей самий замок можна по прямовисній драбині, яка з трудом протиснулася в скельному і дуже вузькому тунелі. З вершини цих чудових скель відкривається просто дивовижний краєвид.

Гномова скеля (Trpasličí skála)

Це місце знаходиться над дорогою, яка веде з містечка Рінартіце (Rynartice) в Етржіховіце (Jetřichovice). У 70-80-х роках 19 сторіччя два народних майстра Едуард і Ернест Ватерови вирішили надати місцевим скелях воістину казковий вигляд. Вони витесали прямо в гірській породі і прикрасили яскравими фарбами персонажів з казки "Білосніжка і 7 гномів". Також вони витесали в гірській породі драбину, щоб мандрівникам було зручніше розглядати лісових гномів, застиглих у камені.

Шахти де в давні часи добували срібло (Stříbrný důl)

Ця печерна галерея імені Св. Яна Євангеліста знаходиться в селі Йіржетін під Едловою (Jiřetín pod Jedlovou) в ареалі лужицької гір. Згадка про цю печеру датується 1474 роком, вже тоді тут велися видобутку корисних копалин, міді та срібла. Довжина галереї, доступній для туристів становить близько 320 метрів, хоча повна її довжина більше 600 метрів.

Саме тут усі бажаючі туристи зможуть одягти на себе справжню одяг для шахтарів з ліхтарем і спуститися в приголомшливий світ підземелля. У цих дуже старовинних місцях колись йшла видобуток срібла. На жаль, на сьогоднішній день ви навряд чи вже спіткнетеся про срібні самородки. Але хто знає!?

Отримати докладну інформацію або записатися на екскурсію ви зможете в місцевому інформаційному туристичному центрі, який знаходиться прямо на центральній площі села Йіржетін під Едловою.




Комментариев нет:

Отправить комментарий