вторник, 4 сентября 2012 г.

Фортеця турків в Анапі - особливе місце


В Анапі чимало пам'яток, але деякі хочеться відзначити особливо, тому що вони увійшли в історію після якихось подій світової значимості. До таких пам'яток відносяться залишки фортеці турків в Анапі. Адже навіть напис над ними говорить про це.
Природно, що ворота не раз піддавалися реставрації. В кінці 20 століття городяни встановили стелу з орденом в пам'ять про російських воїнів, загиблих в період з 1788 року по 1828 рік під стінами фортеці.

Чому виникла необхідність у спорудженні цієї фортеці? Все просто: турки хотіли зміцнити своє становище на узбережжі біля відомого всім людям Чорного моря біля самого підніжжя Кавказьких гір і вселяти жах місцевим жителям. Так і з'явилася турецька фортеця в Анапі, яку, на жаль, не вдалося зберегти в цілості. Стіни її мали тривалість у три кілометри, а висота дорівнювала восьми метрам. Рів, який оточував фортецю, точніше його рештки, зберігся зараз тільки біля Парк - готелю.


Історія фортеці турків в Анапі унікальна, неодмінно розпитайте місцевих жителів про неї і про людину, пам'ятник якому розташований біля воріт. Ім'я цієї людини - отаман А. Д. Безкровний. Його подвиги передаються з вуст в уста в сім'ях городян. Олексій Безкровний чотири рази тікав з ворожого полону, і в останній сутичці зумів відбитися від горців, незважаючи на те, що був смертельно поранений. Жителі не забувають славних подвигів отамана, тому і назвали один із районів міста Анапи його ім'ям.


Комментариев нет:

Отправить комментарий