понедельник, 20 августа 2012 г.

Відпочинок в Арабських Еміратах


Ми знаємо, які красиві Об'єднані Арабські Емірати. Як чудово там можна відпочити! Як багато цікавого зможуть знайти для себе і любителі пляжного туризму, і любителі старовини або етносу чужих народів, і дайвери, і навіть гірськолижники. А ось як правильно вести себе в цій чужій країні, що б ваша відпустка не перетворилася на суцільний кошмар, а звичне для європейського туриста поведінки не стало приводом для депортації, знають одиниці. Арабські країни - світ відокремлений і їх культура сильно відрізняється від культур західних народів. Ось кілька порад, які допоможуть вам отримати від поїздки максимум задоволення і повернутися з flydubai додому, везучи лише багаж позитивного заряду. Наскільки прийнятні правила, вирішувати вам.

Одяг. Особливу увагу на одяг варто звернути жінкам і молодим дівчатам. За правилами мусульманського світу жінка не повинна одягатися зухвало. Оптимальний варіант - зарита одяг (груди, руки, ноги вище лінії колін повинні бути одягнені). Звичайно, дотримуватися такі суворі вимоги на території готелів немає необхідності, але при бажанні прогулятися по магазинах, варто передбачити «належну» форму одягу.


Манери. Хочете перекусити - зайдіть в кафе. Фастфуд на ходу в еміратах не прийнятий. Так само не варто дивитися на людину, яка їсть - це непристойно. Права рука у мусульман використовується для передачі грошей, ліва - нечиста, передати їй купюру - неповага до людини. Звичайно, віза в Емірати не припускає вашої обізнаності з правилами, що діють на території країни, але ознайомитися варто, щоб не потрапити в незручне становище.

Алкоголь. Мусульмани не вживають взагалі спиртні напої. В Корані це гріх. А тому і носити їх по вулиці - справа карана. Купити спиртне, звичайно, можна, але при бажанні краще це зробити в ресторані свого готелю, де діють більш демократичні європейські норми, а не в магазинах міста. А ось напиватися, як іноді вміють наші туристи не рекомендовано, бо це є приводом до арешту і навіть загрожує депортацією, після чого в'їзд на територію Еміратів вам буде заборонений.

Фото. Цей момент найбільше засмучує наших туристів. Фотографуватися на тлі урядових будівель і мечетей суворо забороняється. Сувора заборона так само діє на фото, в які потрапляє місцеве населення, особливо жінки. З чоловіками фотографуватися можна, але виключно після отримання його згоди на знімок.

Чайові. Як правило, ресторани і бари включають в рахунок вартість обслуговування в розмірі 15%. Але, якщо цього не відбулося, то досить і 10% від того, що ви замовили.
Ось така цікава країна - Емірати. Тепер поспішіть в агентство, адже до від'їзду ще необхідна віза в ОАЕ, а це теж час.




Комментариев нет:

Отправить комментарий