понедельник, 27 августа 2012 г.

Паланга - перлина на узбережжі Балтійського моря


Паланга знаходиться в західній частині Балтійського узбережжя, на відстані двадцяти п'яти кілометрів від Клайпеди - іншого литовського курорту, поруч з кордоном Латвії. Курорт нерідко називають литовської туристичною Меккою, оскільки містечко орієнтований на відпочиваючих. У містечку Паланга знаходиться безліч готелів, кемпінгів і будинків відпочинку, а чисельність місцевих жителів становить приблизно 20 тисяч чоловік, причому переважна більшість - це литовці.

Назва курорту Паланга сходить до стародавніх часів, а в перекладі з давно зниклого балтського мови воно означає «тванисті низин». Хоча дана версія назви вважається більш правильною, деякі дослідники пов'язують походження назви Паланги з «підвіконням». Вони спираються на давні місцеві легенди, які розповідають про те, як вікна будинків проживають тут литовців постійно засипалися піском через сильні вітрів.



Коли їхати в Палангу?
Сучасна Паланга - це високоякісний і повноцінний курорт Європи, який вже давно гідно оцінили мандрівники з Іспанії та Франції, Великобританії та Німеччини. Але і зараз багато співвітчизників переконані, що в Палангу їхати не слід через холодного моря і поганої погоди, проте вони сильно помиляються. Просто потрібно знайти підходяще для поїздки в Прибалтику час і виробити правильний підхід до проведення дозвілля на Балтійському узбережжі.

Найкращим часом для поїздки в Палангу вважаються липень і серпень, але литовці стверджують, що навіть у вересні на узбережжі Балтики ще тримається відмінна погода. Клімат тут рівний і ідеально підходить відпочиваючим, які прагнуть уникати різких температурних перепадів. Звичайно, погода в Паланзі мінлива, і якщо з ранку йде дрібний дощик, то після обіду вулички містечка вже будуть освітлені сонцем.

Особливості відпочинку в Паланзі
Паланга є не тільки морським, але і бальнеологічним курортом, тому сюди можуть приїжджати туристи, які страждають хворобами дихальних шляхів. Море і цілюще повітря стають найкращою можливістю оздоровлення, а багато місцевих жителів литовського курортного містечка через унікального клімату доживають до дев'яноста років. Повітря тут по-справжньому особливий, а будівлі містечка немов потопають у яскравій зелені.

Якщо помилуватися видами Паланги з ілюмінатора авіалайнера, створюється враження, ніби курортне місто тоне в зеленних безкрайніх масивах, з яких складаються місцеві пейзажі. А повітря залишається свіжим і чистим саме через велику кількість дерев і чагарників, що ховають під розлогими гілками значну частину будівель. Вирішуючи, де зупинитися в Паланзі, туристи зможуть вибрати розкішні п'ятизіркові готелі з власними SPA-комплексами, або зупинитися в маленькому готелі, що пропонує постояльцям розміщення за бюджетними цінами. Мандрівникам доступні і сучасні гостьові будинки, розраховані на велику родину, і недорогі скромні апартаменти, що знаходяться в приватних котеджах.

Пляжі Паланги

Балтійське море в околицях Паланги залишається дуже чистим, тому істинним цінителям прекрасного пляжного відпочинку вдасться і позасмагати, і викупатися в чистому морі. Всі пляжі Паланги покриті дрібним жовтим пісочком, а для зручності відпочиваючих обладнані спуски через дюни. Деякі з таких спусків пологі, завдяки чому на пляж зможуть заїхати і велосипедисти, і мами з дитячими візочками.

У мандрівників, відпочиваючих на берегах Балтики, поєднання жовтого піску і яскраво-синіх морських хвиль асоціюється з безтурботністю і теплом. А узбережжі відмінно обладнане для пляжного відпочинку та занять водним спортом, оскільки Паланга є курортом для активного проведення часу. Оскільки містечко витягнуть уздовж крайки Балтійського узбережжя, мандрівники зможуть щодня здійснювати тривалі велосипедні та піші прогулянки.



Комментариев нет:

Отправить комментарий