понедельник, 3 сентября 2012 г.

Замок Баграта


Замок Баграта входить до числа основних пам'яток Міста Сухумі, і взагалі всієї Абхазії. Розташовується представлений замок Баграта в північно-східній частині міста, в п'ятистах метрах від моря на прекрасній горі. Необхідно відзначити, що названий цей замок на честь великого царя Абхазії Баграта III.

Представлений замок є незаперечним свідченням процвітання Абхазького царства в той час. Споруджений він був в якості захисту південних підступів до міста, також замок Баграта контролював порт, який знаходився в той час в гирлі річки Басли. Варто відзначити, що раніше фортеця мала унікальну овальну форму і мала кілька входів (західний і східний) які зміцнювалися вежами.

 До сьогоднішнього дня від фортеці залишилися деякі останки величного замку, а також залишки підземних ходів, які веде до струмка. Стіни замку Баграта були облицьовані каменем, але через певний період часу вони почорніли і обросли чагарниками, мохом і плющем, який тільки прикрашає зовнішній вигляд. У середині двадцятого століття на території цього унікального замку проводилися археологічні розкопки, в результаті яких були знайдені: великі господарські судини під назвою піфоси, цвяхи, черепки глечиків, залізні ножі, кухонний посуд і багато іншого, все знайдене датується дванадцяти - тринадцяти століттями.



Також при археологічних розкопках були уламки скляних прикрас, кістки тварин і унікальні візантійські монети дванадцятого століття. Необхідно відзначити, що з місця, де розташовується замок, відкривається мальовничий вид на місто Сухумі, а також його околиці. Кожен цю місцевість, де розташовується замок Баграта, відвідує величезна кількість туристів, не тільки з сусідніх країн, а й з інших континентів.



Комментариев нет:

Отправить комментарий