пятница, 31 августа 2012 г.

Замок Мальборк - найбільший в історії, який зроблений з цегли


Найбільший в історії замок, зроблений з цегли - замок Мальборк. Він один з найбільших замкових ансамблів світу. Для жителів Польщі вважається найважливішим пам'ятником архітектури, майже є національною святинею. При найменшому наближенні ворога мури замку давали можливість відчувати себе затишно.

Мальборк - це місто, яке розташоване на півночі Польщі, приблизно у вісімдесяти кілометрах від кордону Калінінградської області, в дельті Вісли.
У 1274 році був заснований як замок Марієнбург. Побудований він був з метою, зробити міцніше свою позицію на Віслі, будівництво замку тривало близько тридцяти років. Будівля складалося з чотирьох поверхів, і повністю включало чотири корпуси, у якого на даху були ходи, малися головний корпус і кутові вежі.

Ліхтенштейн - острів середньовічної Європи


Це крихітне князівство (його населення близько 32 тисяч осіб), розташоване в долині Рейну, між Австрією та Швейцарією, навряд чи може похвалитися напливом туристів з країн СНД. Однак його невідомість на нашому туристичному ринку є великим плюсом, особливо для любителів місць, позбавлених масового скупчення відпочиваючих.

У жителів князівства, більшість з яких католики, в побуті використовується дещо видозмінена німецька мова, яка вже утворила окремий діалект. Ця маленька європейська країна відома своїми немаленькими, навіть за європейськими мірками, цінами. У Ліхтенштейну немає своєї валюти, тут в ходу швейцарські франки. Для в'їзду на територію князівства потрібна віза і, бажано, при собі мати зворотний квиток і страховку. Контролюється лише межа з Австрією, а в'їзд зі Швейцарії відкритий. Митні правила не обмежують ввіз і вивіз валюти, а от ввозити м'ясні продукти заборонено. Продовольчі товари з собою можна привезти лише з розрахунку на один день перебування.

среда, 29 августа 2012 г.

Подорож по Куршській косі


Бажаючим ознайомитися з красою Кушської коси рекомендується спочатку відправитися подорожувати по північному напрямку, згорнувши вправо від діючої поромної переправи. По дорозі можна побачити старовинну шведську фортецю Копгаліс, де зараз розташовується Морський музей з ексклюзивною колекцією, а недалеко від нього височіє будівля Океанаріума. А на узбережжі, прямо біля стародавньої фортифікації, красуються відслужили свій термін риболовецькі судна СТР і МРТ, які зараз вже знаходяться на вічній стоянці.

На відстані дев'яти кілометрів від порома, в селищі Алксніне, доведеться проїхати через поліцейський пост, де потрібно заплатити за право проїзду в Нерінга, розташовану на території природного парку. У цьому місці в 1945 році йшли запеклі бої з німецькими військами, в результаті яких була звільнена Клайпеда. Про ті події нагадує пам'ятник радянським солдатам з цільної кам'яної брили і збереглися братські могили.

Литовський курорт Нерінга


Нерінга - дивовижний литовський курорт. Він розташувався на Куршськой косі і має довжину близько 50 км, що робить його самим протяжним містом Литви. Це воістину рибальське регіон, з одного боку він омивається Балтійським морем, а з іншого Куршській затоці. Пам'ятки Нерінг - це море, що зачаровують дюни і сонячні пляжі, багаті ліси, красива архітектура рибальських будиночків і музеї.

Куршська коса - це напрочуд гарне місце, розташоване недалеко від Клайпеди, яке литовці рідною мовою називають «Kursiu nerija». Коса простягнулася вздовж Балтійського узбережжя на сотню кілометрів від Клайпеди аж до що знаходиться на території Калінінградської області міста Зеленоградська. Литві належить приблизно половина протяжної піщаної коси, що відокремлює Куршкій затоку від прохолодних вод Балтійського моря. А сам мальовнича затока своєю формою віддалено нагадує пляшку або більшу колбу, оскільки його вузька частина знаходиться у Клайпеди, а найширша частина - поруч з Зеленоградском. За невеликим поселенням Ніда проходить російсько-литовський кордон.

вторник, 28 августа 2012 г.

Оглядові вежі Чеської Швейцарії, Фалкенштейн, Мишача нора


Оглядові вежі 
Як кажуть місцеві жителі, якщо ви побуваєте на всіх цих вежах, то зможете побачити всі існуючі скелі Чеської Швейцарії.
1. Дечінскій сніжник є найвищим місцем в пісчаникових скелях чудової долини Ельби. Висота близько 723 метрів над рівнем моря. Тут же розташовані руїни середньовічного замку, на висоті 529 метрів над рівнем моря.
2. Едлова. Взимку саме тут функціонує бугельний підйомник і відкритий прекрасний гірськолижний спуск, на висоті близько 779 метрів над рівнем моря.
3. Оглядова вежа димнікі розташована на висоті 516 метрів над рівнем моря.
4. Вовча гора знаходиться на висоті близько 581 метрів над рівнем моря.
5. Танечніца. Щоб вийти на цю оглядову вежу необхідно попросити ключ у будинку, який стоїть поруч. Висота цієї оглядової вежі близько 597 метрів над рівнем моря.

Оглядовий майданчик Бельведер,Шахти де в давні часи добували срібло,Гномова скеля, Гори Шаунштейн


Оглядовий майданчик Бельведер

Це чудова оглядова площадка, виконана під велику терасу. Здається, ніби вона висить над каньйоном річки Ельби. З неї відкривається надзвичайний вид, подібний зображенням на старовинних гравюрах. Спостерігаючи за могутніми, застиглими в століттях скелі, рухом хмар, що пропливають поруч з вами, вслухаючись у шум лісу, вас захопить якась гра уяви, яка змусить забути про час, в якому ви мешкаєте, і дасть відчути вічність.

Цю оглядовий майданчик для себе побудувала сім'я Каер Алдрінгенов, яка в свою чергу володіла величезною частиною Чеської Швейцарії. Прямо в скелі вирізаний їх власний герб.

Суха Кам'яниця,Грженско, Дольський Млин,Ружовскій ВРХ в Чеській Швейцарії


Грженско (Hřensko)

Це найнижча точка у всій Чехії (близько 110 метрів над рівнем моря), так званий прикордонний перехід. Багато туристів приїжджають сюди, як правило, на автомобілях, але можна прийти по річці Лабі на поромі або невеликому човні з міста Дечин. Але в будь-якому з випадків, якщо ви збираєтеся приїхати до Чеської Швейцарію, то, без сумнівів, потрапите в цей маленьке затишне містечко.

Як і у всіх прикордонних місцях, тут досить добре розвинена торгівля, але при цьому вельми незвичайний головний предмет торгівлі. На тлі струмливого потоку прекрасною річки Кам'яниці і старовиною архітектури стоять в постійному очікуванні своїх майбутніх господарів найрізноманітніші тварини, казкові персонажі і гноми. В основному, ці скульптури призначені для прикраси веранд і садів приватних будинків, але туристи можуть на пам'ять придбати і невеликі статуетки тварин, гномиків або інших істот. У будь-якому випадку, посмотерть на таке велике скупчення скульптур ручної роботи буде дуже цікаво.

Національний парк Чеська Швейцарія - рай дикої пріроди


Чеська Швейцарія - це гірський регіон на півночі Чехії, який ще називають Чеським раєм. Ця область славиться своїми середньовічними оглядовими вежами, наскальними замками, селами зі старовинними будиночками в традиційному народному стилі, мальовничими ріками і скелями. Але, найголовніше, - саме тут ви зможете відкрити для себе приголомшливий і казковий світ чеської природи. У цій статті ми опишемо найвідоміші і популярні пам'ятки в Чеській Швейцарії для туристів.

Цей край нині є одним з кращих місць для любителів пішого та зеленого туризму. Національний парк Чеська Швейцарія запропонує вам величезну кількість туристичний трас, що ведуть через скелясті кручі, дрімучі ліси, мальовничі річки та водоспади. Сходи, вибиті прямо в скелях або зроблені з металу виведуть вас на захоплюючі види оглядові майданчики, відкривають безкрайні простори гір і лісів Чеського раю.

При всій первозданності природи Чеської Швейцарії, тут досить добре розвинена інфраструктура. Практично в кожному селі краю знайдеться пансіон або готель, затишні кафе та інформаційні центри. На лісових і гірських стежках не дадуть заблукати покажчики, а перила та сходи допоможуть при підйомі у висоту.

понедельник, 27 августа 2012 г.

Пам'ятки Паланги


Історія Паланги нерозривна пов'язана з родом графів Тишкевичів. Саме завдяки їм Паланга вже з кінця 19 століття уславилася на всю Російську імперію як розвинений морський курорт. На протяг 1877-1880 років граф Йозапас Тишкевич вкладає свої кошти в будівництво нових готелів для приїжджих, з'являється перший ресторан, облагороджуються пляжі і прилеглі до міста ліси, в яких проеладиваются доріжки для прогулянок.

При графі Тишкевича був зведений знаменитий пірс-причал, який став гордістю Паланги. Спочатку це був мовляв з дубових балок, побудований в 1888 році. Служив він в основному для зручної переправи пасажирів, а також прибулих на торгових судах вантажів. Це налагодило морське сполучення Паланги з Клайпедою та іншими прибережними містами. Однак природні стихії - солона вода, сонце і вітер способствоалі зносу дерев'яної споруди. На початку 20 століття він був реконструйований, і ось вже з 1982 року цей своєрідний міст в море довжиною 470 метрів стає улюбленим місцем для прогулянок туристів і місцевих жителів. У 1997 році пірс знову пережив значну реставрацію, став ще краще і красивіше і тепер є візитною карткою Паланги.

Паланга - перлина на узбережжі Балтійського моря


Паланга знаходиться в західній частині Балтійського узбережжя, на відстані двадцяти п'яти кілометрів від Клайпеди - іншого литовського курорту, поруч з кордоном Латвії. Курорт нерідко називають литовської туристичною Меккою, оскільки містечко орієнтований на відпочиваючих. У містечку Паланга знаходиться безліч готелів, кемпінгів і будинків відпочинку, а чисельність місцевих жителів становить приблизно 20 тисяч чоловік, причому переважна більшість - це литовці.

Назва курорту Паланга сходить до стародавніх часів, а в перекладі з давно зниклого балтського мови воно означає «тванисті низин». Хоча дана версія назви вважається більш правильною, деякі дослідники пов'язують походження назви Паланги з «підвіконням». Вони спираються на давні місцеві легенди, які розповідають про те, як вікна будинків проживають тут литовців постійно засипалися піском через сильні вітрів.

Генуезька фортеця в Судаку - головна визначна пам'ятка Східного Криму


Судак вважається одним з найдавніших міст Старого Світу, що привертає тисячі туристів не тільки древньою архітектурою, але і дивовижною природою - ялівцевими гаями і єдиними в Криму пляжами з кварцового піску. У Судаку чимало цікавих пам'яток, але найвідомішою і найпопулярнішою є Генуезька або Судакська фортеця.

Судак був заснований в 3 столітті предками сучасних осетинів - аланів. З шостого століття місто потрапляє під владу Візантійської імперії і сюди приходить православ'я, починають зводитися християнські храми і монастирі. У 13 столітті місто захоплюють татаро-монголи, хоча фактично влада перейшла Венеціанській республіці. Через 150 років Судак вже захоплюють генуезці, які перетворюють місто на незалежну колонію під протекторатом консула Кафи. Після приєднання до Росії місто починає розвиватися в якості центру виноробства, починається бурхливий курортне будівництво.

Безумовно, Судак може пишатися своїми туристичними і курортними можливостями. Пляжі Судака - єдині в Криму покриті кварцовим піском, що володіє лікувальними властивостями. Море в околицях досить пологе, без гострих каменів, частенько зустрічаються затишні тихі бухти - казкове місце для відпочинку з дітьми.

Пьештяни - місто сонця, води і здоров'я


Розташований в 80-ти кілометрах від Братислави місто Пьештяни є не тільки найбільшим і розкішним бальнеологічним курортом Словаччини, але і дивно красивим місцем, де панує атмосфера спокою і природної краси. У поєднанні з десятком лікувальних термальних джерел, м'яким кліматом і унікальною архітектурою це місце можна назвати справжньою перлиною Словаччини, відомої далеко за її межі.

Побувати в Пьештянах (по-словацьки Piešťany) нам порадила наша знайома, розповівши, що містечко дуже красивий і затишний. До поїздки ми не особливо уявляли, що побачимо, і тільки пройшовши пішки через усе місто, набережну річки Ваг, міський парк і потрапивши на Купельний (SPA) острів, зрозуміли, що гарніше міста в Словаччині ще не бачили. Але про все по порядку.

Перші письмові згадки про Пештянах датуються 1113 роком в Зоборской літописі угорського короля Коломана I. Вже тоді тут були виявлені мінеральні джерела гарячої води, що принесли Пештянам світову славу. З 12 століття історія Пештян нерозривно пов'язана з термальними джерелами, основна частина яких припадає на острів, що омивається найдовшою в Словаччині річкою Ваг. Багато століть тут лікувалися і відпочивали можновладці: королі, воєводи, князі ... Нам же пощастило жити в такі часи, коли будь-який бажаючий може прийти сюди і, якщо не полікуватися, то помилуватися пишнотою парків, садів і палаців на території Старого центру Пієштяни і Купельного острова.

среда, 22 августа 2012 г.

Святині Нотр-Дам де Шартр


У всі віки Шартрський собор залучав під свої склепіння численних паломників не лише з Франції, але й з усієї Європи.
Крім знаменитого Покрова Діви Марії в ньому до середини XVIII століття можна було побачити зображення святої праведної Анни - матері Пресвятої Богородиці, а також дерев'яну статуетку, що зображає Діву Марію в період виношування нею Спасителя. До речі, дане різьблене статуя вважається одним з найдавніших зображень Діви Марії, яке відноситься, швидше за все, до самих перших століть торжества християнства на французькій землі.

Причому деякі історики навіть висувають припущення, що ця статуетка відноситься до дохристиянського періоду, і була вирізана язичницькими жерцями під враженням від бачення, які вони отримали під час виконання своїх обрядів. Сама ж скульптура загинула у вогні Великої французької революції.

Архітектурні особливості Нотр-Дам де Шартр


Зовнішній вигляд Шартрського собору
Сам Шартрський собор за формою являє собою латинський хрест, основа якого має довжину трохи більше 130 метрів. Звід головного нефа піднімається над підлогою на 37 метрів при його ширині більше 16 метрів. Кожен з двох бічних нефів має ширину 8 метрів і висоту склепінь - 14 метрів. Форму хреста собору надає поперечний трансепт, довжина якого складає 65 метрів, при ширині нефа в 46 метрів. При цьому кожен його фасад обладнаний трьома порталами, які багато оброблені скульптурними групами, що належать до ранньої готики.

Як було вже відмічено, західний фасад храму прикрашений двома величними вежами, несхожими між собою як по висоті, так і по архітектурному виконанню. Північна вежа, має висоту 113 метрів, є більш старої, і була побудована в першій половині XII століття. У своєму підставі вона має романську частина, яка тільки в XVI столітті була увінчана прекрасним ажурним кам'яним шатром, виконаним в химерному стилі так званої «полум'яніючої готики».
До речі, сьогодні на неї відкритий доступ, тому будь-який бажаючий може помилуватися чудовими видами Шартра, що відкриваються з висоти соборної вежі.

Шартрський собор - шедевр готичної архітектури


В менше сотні кілометрів від Парижа розташований старовинне місто Шартр, який на весь світ відомий пам'ятником архітектури особливої ​​історичної цінності. Мова йде про Шартрский собор Пресвятої Богородиці (Cathédrale Notre-Dame de Chartres), який з 13 століття зберігся майже в незмінному вигляді і являє собою унікальний зразок ранньої і чистої готичної архітектури, майже не зіпсованої впливом більш пізніх течій в архітектурі.

Майже будь туристичний маршрут, прокладений по чудесним місцям Франції, проходить через старовинне місто Шартр, який розташований на живописних берегах ріки Ер. І не тільки тому, що він знаходиться менш ніж в сотні кілометрів від столиці Франції, - загадкового і прекрасного Парижа.

Шартр більш славиться своїм чудовим кафедральним собором, внесеним у 1979 році комісією ЮНЕСКО до числа пам'яток архітектури, які становлять особливу історичну цінність. Розташований на високому пагорбі, Шартрський собор відмінно проглядається з усіх боків, величаво пливучи в серпанку над містом, і будучи його своєрідною візиткою і символом.

Тракайський замок - резиденція литовських князів на озері Гальве


Як випливає з давньої легенди, переданої литовцями з покоління в покоління, один з самих значущих місцевих князів Гедимін, повертаючись одного разу з полювання, виявив в околицях міста Кернаве незвичайної краси місця.

Досвідчене око державного діяча і воїна відразу ж оцінив зручність розташування тут замку, який одночасно міг би стати резиденцією литовських владик і форпостом, оборонятися торгові шляхи.

Таким чином, тут, на мальовничому березі прекрасного озера Гальве в XIV столітті був побудований перший замок, названий півострівна. З часом в ньому розташувалася резиденція сина князя Гедиміна Кейстута. Згодом, син Кейстута і онук Гедиміна литовський князь Вітовт розпочав будівництво нового - острівної замку, який, за його задумом, повинен був відрізнятися особливою неприступністю. Це якість було обумовлено тим, що замок знаходився в декількох сотнях метрів від берега, що виключало приховане наближення до нього супротивника, як і атаку з різних сторін.

Прованс - область прекрасної архітектури і природи


Дивне розташування Провансу, який знаходиться в декількох природно-кліматичних зонах: із заходу обмежений повноводною Роною, зі сходу - Альпійським хребтом, а з півдня Блакитним берегом прекрасного моря, забезпечило постійний інтерес, який ці землі викликали у сусідів. Саме постійна боротьба за право володіння Провансом зумовила складну і багату історію краю, який за багато століть ввібрав в себе вплив самих різних культур, випробував періоди незвичайного розквіту і глибокого занепаду.

Сьогодні цей історичний район є частиною адміністративної області Прованс - Альпи - Лазурний берег, до складу якої входять департаменти Воклюз, Вар і Буш-дю-Рон, а також невелика частина Приморських Альп і Альп Верхнього Провансу. Центром Провансу є місто Марсель - один із самих найдавніших населених пунктів на всій території Франції.

вторник, 21 августа 2012 г.

Путівки в Єгипет - веселости і спорт


Одна з багатьох родзинок курорту Порт-Галіб - розважальна програма, яка ні на хвилину не дозволить відвідувачам занудьгувати. Будь-який гість, в не залежності з віком і захопленнями, обов'язково відшукає покликання до душі. В основному в горящі путівки в Єгипет включаються SPA-салон і тренажерний зал, корти, а також траса для паркуру. Можна також осідлати чотириколісний байк або запалитися абсейлінгом а також стрільбою з лука, скелелазіння, верховою їздою як на конях, так і на верблюдах, велопрогулянки, пейнтболом, картингом, зорбінг, скубадайвінгом. А ще, який відпочинок в Єгипті без морської риболовлі. Комфортне автотранспортне сполучення з Асуаном, Едфу, Луксором дасть можливість постояльцям долучатися до красот Старого Єгипту і Нільської Рівнини.

Готелі Києва - від простоти до шику


Київ являють собою історичний центр традицій і культури українського народу. При відвідуванні його обов'язково залишаться приємні спогади про час, який Ви там провели. У будь-якому куточку Києва різноманітні пам'ятники історії і культури, інші визначні пам'ятки. А для того, щоб від відвідин древньої столиці отримати максимальне задоволення, відчути ультрасучасність і одночасно красу старовини міста, його гостям обов'язково необхідно забронювати готель Київ. Столиця славитися різноманітними готелями, безліч з яких відповідають європейським стандартам. Крім того, готелі Києва залучають клієнтів затишком, смачною і різноманітною кухнею, комфортними номерами та ввічливим обслуговуванням. Вибрати готель можна серед розмаїття двозіркових (Овруч, Славутич, Голосіївський., Козацький і т. д.), так і п'ятизіркових комфортабельних (Русь, Україна, Перлина Дніпра, Київ, Либідь і т. д.) Якщо Ви шукаєте готелі Києва недорого, можете звертатися за адресою: Україна, Київ, вул. Генерала Жмаченка, 26. В ній створені відмінні умови для того, щоб постояльці могли почувати себе, як вдома.

Відпочинок в готелях Ялти


Для відмінного і грунтовного відпочинку в Ялті, варто заздалегідь потурбуватися про те, де Ви зможете зупинитися. Насправді, житло в Ялті представлено найрізноманітнішими варіантами, але у кожного свої переваги. Звичайно, головне, що ви побуваєте в Ялті, насолодіться її унікальною природою, її цілющим повітрям, морем і багатьма пам'ятками. Однак погане або незручне житло може зіпсувати загальні враження.

Якщо Ви не довіряєте квартирам, чи не любите їх, Ви можете для себе підібрати готель Ялти будь-якої категорії. У готелях з рівнем обслуговування в дві зірки, як правило, зупиняються люди, які не готові багато витратити на проживання в такому дорогому місті, як Ялта, однак все-таки бажають на неї подивитися. Дуже часто такі готелі розташовуються далеко від набережної і від центру, однак у них все одно є хороша транспортна розв'язка. І тому люди, які там зупиняються, таки можуть вільно добиратися в будь-який куточок міста без проблем. Економ клас серед готелів досить популярний і низька ціна в них компенсує невеликий набір запропонованих послуг.

понедельник, 20 августа 2012 г.

Відпочинок в Керчі, тільки кращі пам'ятки


Керч - це невеликий, але дивовижний містечко Криму, який виділяється на тлі інших містечок в нашій півкулі і відмінно виглядає в якості берегової лінії Чорного моря.
Але відпочинок у Керчі відгуки можуть бути виключно позитивними. Унікальна природа всього Криму підкреслює натуральне чарівність курортних міст, розсипаних по береговій лінії. Тут представлені різноманітні типи ландшафту - від степового до гірського. Серед найбільш популярних курортів можна перерахувати Ялту, Алушту, Феодосію, Керч, Саки.
Давайте докладніше поговоримо про острів свободи Криму - про Керчі.

Керч пансіонати пропонують всіма гостям міста відчути цей приголомшливий дух свободи від турбот і від мегаполісів. Відмінний настрій, розслаблений стан, свобода від проблем - це вплив робить весь півострів і Керч зокрема.
Керч - це приголомшливо приваблива для мандрівників місцевість. Особливо хороша вона для тих, хто воліє подорожувати на своєму автомобілі. Туристи протягом недовгого часу шляху можуть опинитися на Чорному або Азовському морі, Керченській протоці або Сиваші. Крім того, місто може похвалитися солоними озерами, кожне з яких відомо своїми унікальними здібностями. І кожне з них відрізняється температурою води, солями і рибою. Це прекрасне місце для риболовлі.

Відпочинок в Арабських Еміратах


Ми знаємо, які красиві Об'єднані Арабські Емірати. Як чудово там можна відпочити! Як багато цікавого зможуть знайти для себе і любителі пляжного туризму, і любителі старовини або етносу чужих народів, і дайвери, і навіть гірськолижники. А ось як правильно вести себе в цій чужій країні, що б ваша відпустка не перетворилася на суцільний кошмар, а звичне для європейського туриста поведінки не стало приводом для депортації, знають одиниці. Арабські країни - світ відокремлений і їх культура сильно відрізняється від культур західних народів. Ось кілька порад, які допоможуть вам отримати від поїздки максимум задоволення і повернутися з flydubai додому, везучи лише багаж позитивного заряду. Наскільки прийнятні правила, вирішувати вам.

Одяг. Особливу увагу на одяг варто звернути жінкам і молодим дівчатам. За правилами мусульманського світу жінка не повинна одягатися зухвало. Оптимальний варіант - зарита одяг (груди, руки, ноги вище лінії колін повинні бути одягнені). Звичайно, дотримуватися такі суворі вимоги на території готелів немає необхідності, але при бажанні прогулятися по магазинах, варто передбачити «належну» форму одягу.